Neprestani prehladi in boleče grlo, rešitev je bil vitamina C

Moja hčerka je imela pogosto poln nos in boleče grlo. To mi je šlo že pošteno na živce in res nisem vedela, kako bi ji lahko pomagala, dokler ji nisem začela iz preventive dodajat vitamin C, ko mi je svetovala ena od zaposlenih v lekarni, ki smo se poznale tako bežno. Jaz sem se z tem kar obremenjevala, nisem se mogla sprijazniti, da jo tako pogosto boli grlo in da ima skoraj vsak dan poln nos, včasih bolj, včasih manj. 

Tako sem skušala ugotoviti kaj bi to bilo, sumila sem, da pije preveč mleka in ji ta povzroča sluz, tako da se ji nehala dajati toliko mleka, a hkrati mi je delavka iz lekarne svetovala vitamin C, tako da sem začela tudi s tem. Saj veste, kako letijo dnevi, tako tudi jaz nisem toliko gledala in spraševala hčerke, kako se počuti, ona ni nič jamrala in tako sta minila dva meseca, ko sem jaz opazila, da ona več ne smrka. Seveda je jemala vsak dan vitamin C, imela jih je v obliki bombončkov, tako da je vsak dan z veseljem vzela en bombonček, včasih tudi dva. Očitno je pomagalo, ker je niti ni več bolelo grlo, niti ni jamrala, da ne more dihati skozi nos. Bila sem res vesela, po vsem tem sem sklepala, da moram delati na vitaminih, ker jih očitno potrebuje več, kot pa jih dobi z hrano.

V lekarni so mi tako še svetovali kompleks vitaminov za hčerko, da bo njena odpornost še boljša, a jaz sem se odločila le za vitamin C še naprej, ker ji je ta zelo pomagal. Ni se mi zdelo potrebno, da bi mogla dodajati k prehrani še druge vitamine, sem pa že razmišljala, če bi jo peljala na pregled krvi, kjer bi ji pogledali, ali ji kateri vitamin primanjkuje in kako pri njej stoji vitamin C, ker ga že dva meseca uživa.

V mladih letih me je igralništvo precej zanimalo

Ko sem bil mlad, sem bil vse samo miren ne. Vsak dan sem nekaj novega počel, res mi nikoli ni bilo dolgčas, tako kot je sedaj mladini, jaz sem se vedno znašel, zraven športa me je zanimalo tudi igralništvo, včasih sem imel srečo, včasih pa se tudi šel domov čisto bos. 

Ampak je bilo res lepo, če bi še enkrat bil mlad bi to vse ponovil, glavno je, da človek veliko stvari izkusi, da mu je vsak dan lep in ne čepi doma in jamra. Kot mlad človek imaš polno energije in ogromno možnosti za zaslužek, samo znajti se moraš. Tako se je meni za dopadlo igralništvo, ki je bilo zame sprostitev in možnost zadetka in zmage. Ta adrenalin sem imel rad, če kdaj nisem dolgo igral, sem to pogrešal, igralništvo mi je bilo všeč, kajti nikoli nisi vedel, ali boš kaj zadel ali dobil, ali pa boš šel domov praznih rok. Že samo ta občutek sem imel rad.

Vedno pa sem vedel, kje je meja, nekateri moji prijatelji tega niso vedeli in včasih so pošteno zabredli, igralništvo potrebuje trezno glavo, če si labilna oseba, potem igralništvo ni zate. Moraš biti predvsem samozavesten in odločen, že prej si moraš postaviti meje in potem gre.

Več o odgovornem igralništvu si lahko preberete na povezavi www.admiral.si.

Mene je igralništvo kar zaznamovalo v mladosti, velikokrat, ko koga srečam, me vpraša, če še kaj igram in točno vem kaj misli. Sedaj v teh letih ne igram več, kmalu sem vse skupaj opustil, predvsem takrat, ko sem dobil otroka, kajti nisem hotel biti starš, ki bi izgubljal denar na takšnih stvareh, čisto prav sem se odločil in nikoli mi ni bilo žal, da pa sem izkusil igralništvo, tako sem tudi spoznal sebe, kakšen človek sem, ali sem labilen ali ne. Moja mladost je bila norost in prav je tako, tudi otroke vedno vzpodbujam, da živijo polno.

Ko se ti ganglion pojavi večkrat

Vsaka stvar, ki se ti pojavlja neprestano sigurno ni fajn. Tako se meni vsake toliko na novo pojavi ganglion, čeprav sem ga že dvakrat punktiral, ker so mi tako svetovali zdravniki. Ko sem se potožil enemu fizioterapevtu, mi je povedal, da je za ganglion najboljše če poči sam, pri punktiranju se po navadi res zgodi to, da se ponavlja. 

Jaz sem to slišal, sam sem želel operacijo, pa so rekli, da zaradi brazgotin ni fajn, zato sem se odločil za punktiranje, samo sedaj imam jaz tega počasi dovolj, ker se mi ganglion non stop pojavlja nazaj. Kako bi bil vesel, da bi mi sam od sebe počil, pa mi nikoli, da pa bi si sam upal kaj narediti pa res nočem. Tako sem prosil fizioterapevta, če m

ogoče on lahko kaj stori. Pa tudi ni bilo uspeha. Tako sem se odločil za ponovno punktiranje, kaj pa sem hotel drugega. 

Sedaj sem ganglion punktiral tretjič, malo sem tudi vprašal zakaj se mi pojavlja, da naj to pošteno punktirajo, da nič ne ostane. Res sem bil naveličan tega, kdo pa ne bi bil. Se prav spominjam, ko sem si prvič punktiral, takrat sem bil prepričan, da si bom to naredil in bo mir. Sedaj pa grem že tretjič. Mogoče pa tokrat uspe. Edino razlik, ki sem naredil, je bila ta, da sem šel drugam in si nisem dal punktirati ganglion tam, kot sem si sedaj dal že dvakrat. Mogoče pa bo punkcija drugod uspešnejša. 

Če se mi še enkrat pojavi, potem pa bom šel na operacijo, jaz se tega ne bom šel več, kajti to je res že preveč, da se mi ganglion vedno pojavi nazaj. Jaz tega ne bom več prenašal in odločitev, da grem potem na operativni poseg je 100 %, pa me sploh ne zanima več, če bom imel brazgotine ali ne.